zerdalist Admin
Mesaj Sayısı : 218 Yaş : 43 Reputation : 0 Kayıt tarihi : 21/11/08
| Konu: aylardan aralık Paz Ara. 07, 2008 9:54 pm | |
| hangi aralıkta geçirildiğini unuttuğumuz çalakalem yazılan bir mısra ya da gizli bir dehşet gibi ocakta pişirilmiş bir demlik çayın bir sohbete renk katması gibi pek muteber arzu nesnesidir aralık
imlası bozuk bütün arkadaşlıkların bir kış gününün soğuk ikindisinde oturulan bir bankta çözümlenerek rafa kaldırılmasıdır aralık
yazdan kalma üşümelerin kronikleşmesi ya da farazi bir zatüree korkusun gibi manasız gözlerle baktığımız her güne edilmiş sitemdir bir aralık bir yalnızlık bir resmin | |
|
İnci Admin
karakter 1.alan:
| Konu: Geri: aylardan aralık Paz Ara. 07, 2008 10:09 pm | |
| BIÇAK YARASI GİBİ * Ocak değil miydi kapıyı örttüren sana Kardelenler gibi asi ve gururlu gittin ve ben Ocak'tan nefret ettim Şubat değil miydi rol yaptığım Güçlü göründükçe tükendiğim küçüldüğüm ve ben Şubat'tan nefret ettim Mart değil miydi kendime oynadığım Başka limanlarda teselli aradığım ve ben Mart'tan nefret ettim Nisan değil miydi seni unutmak istediğim çiçek yetiştirip konuştuğum deliler gibi ve ben Nisan'dan nefret ettim Mayıs değil miydi firar ettiğim Kaçtığım ama sevdanı yanımda unuttuğum ve ben Mayıs'tan nefret ettim Haziran değil miydi gelip oturan gönlüme Yeni başlangıçlar yaptığım başlayamadan dürüstçe ve ben Haziran'dan nefret ettim Temmuz değil miydi beni bunaltan Sıcaktanmış gibi yapıp hasretinden bunaltan ve ben Temmuz'dan nefret ettim Ağustos değil miydi gölgeni aradığım Lodoslarla kokunu getirip burnumun direğini sızlatan ve ben Ağustos'tan nefret ettim Eylül değil miydi sana döndüğüm Sarı yapraklar içinde kalakaldığım kapında ve ben Eylül'den nefret ettim Ekim değil miydi seni gördüğüm Yanında düşman gölgesi yüreğimin ezildiği ve ben Ekim'den nefret ettim Kasım değil miydi zıvanadan çıktığım En yakın dostumu senden sebep kırdığım ve ben Kasım'dan nefret ettim Aralık değil miydi yenilgiyi kabullendiğim Kınına koyduğım sevdamı, seni artık kaybettiğim Ben bütün senelerden nefret ettim.... HANIMAĞA İzniyle bu şiirine "bıçak yarası gibi " ismini verdim. | |
|
zerdalist Admin
| Konu: Geri: aylardan aralık Paz Ara. 07, 2008 10:13 pm | |
| ah hanımağa. . .
"bıçak yarası " eksik.
cebinde taşıdığın revolver dilinden sarkıyor.
okudukça dimağımın kurudu.
çokça şiirini okudum..
kınına bu kadar sığmayan şiirin
görmedim.
En son zerdalist tarafından Salı Ara. 09, 2008 11:06 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
İnci Admin
karakter 1.alan:
| Konu: Geri: aylardan aralık Paz Ara. 07, 2008 10:28 pm | |
| NALAN'IN İNLEMESİ Bir Aralık günü Nalan'ın inlemesini Yalnızca kendi duyardı inleyen kendi sesini Yalnızca ramak kalmışken sesine ses gelmesine Gidenin ayak sesi karıştı Nalan'ın inlemesine Bir Aralık günü uzadıkça ramak seviyesinde Gidenin ayak sesi uzar gider Nalan'ın inlemesinde | |
|
yâdigar
karakter 1.alan:
| Konu: Geri: aylardan aralık Ptsi Ara. 08, 2008 1:24 am | |
| Bir ışıklı gecede duyuldu Adnan ın sesi.
Sesine ses bulurken coştu taştı nefesi.
Gün vardı gece vardı geçen dolu zamandı.
Mazide kalan günler gözlerinde canlandı.
Eli soğuk Adnan’ın e aylardan Aralık
Haziranda sıcaktı don vurdu bir aralık | |
|
zerdalist Admin
| Konu: Geri: aylardan aralık Salı Ara. 09, 2008 10:06 am | |
| ARALIK İÇİN KELİME BİLGİSİ ÇALIŞMALARI "sağlık ocağı, mabet,ayrılık, buluşma, çocukuluğunun coğrafyası, kent, sokağın dili, ateş, üzünç, çoğalış, merhaba, kaygısız abdal, geberiş, uyanma, şair, golf" bir merhabayla geçtim geçip düşlerinden sağlık ocağına götürdüm, düşürmek için eldivenlerimi enfeksiyon kapma ihtimalim de vardı, tamam pek muteber bir merhabayla dalgalandı serum yazıtlara düşürdüm dilimi paslandıkça çoğaldı rutubetim o eski taş yapıda -ateşim mi vardı, kelimelerim ah ülser- bakma sen, üzüldükçe çoğalıyoruz sevinçlerimizde biraz biraz hüzün duruluyor muyuz nedir?
-en iyisi gebermeyip uyuyayım diyordum. uyumadım ve gebermedim.- arşınladığım kentlerin üryanlığında bir eflatun şaşırma ünlemi yüzümde cebimde harici bir revolver kadar cüretli kelimelerim, kimliğin yansımam -hangi hayatın kabuğuydum, sorma! çok uykum var - şaşırmıyorum üstelik, dülim damağım kuru az biraz içmek isteği zamanla şu fitilsiz sigarayı ezmek dimağımda avuçlarımda zamanı ufalamak nedensiz -minimini intikam mı benimkisi? sahici bir edebiyat mı cebimdeki revolverin kaygısı- anla, kaygısız abdal değilim sonuçta uslubundan nasiplendiğim yurdum, trakya gurbetim, marifetim, mevlam -bir marifetim bile yok üstelik dura yaza sevdalanmaktan başka- çarşıdan aldım bir tane eve geldim kimse yok kimse yok sahi kimse yok mu? -pejmürde bir hayat "salla gitsin" mi demeliydim?- sorma dediim ya bir yandan çarklı cümlecikti yaşadığım yazdan kalma bir esintinin ısıtması bir aralık akşamını -ne demişti şair? "sen dostumdun benim, gülünce yüzünde çiçekler açan"- ya da hadi bunu ben uydurmuş olayım pek uyduruk şu hayatta "ben günde bir saat golf oynuyorum" diyeyim. ÇOK MU? (bu sene erken bastırdı) | |
|
zerdalist Admin
| Konu: Geri: aylardan aralık C.tesi Ara. 13, 2008 8:59 pm | |
| çok mu soğuk aralık. bakma sen, üşüyorsun diyedir. | |
|